Monday, 4 November 2013

Set Berpantang + Menyusu + Kurus Shaklee

Saya amat pasti hampir kesemua ibu yang membaca entri ini sedang berusaha untuk memilih set berpantang + menyusu + kurus yang manakah paling terbaik untuk digunakan selepas melahirkan anak. Tahniah kerana Set berpantang + menyusu + kurus Shaklee termasuk dalam senarai anda! Ini kerana set ini merupakan set paling berkesan, popular dan terlaris di Malaysia! Ianya dijamin selamat, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.


Secara umumnya set ini adalah gabungan 3 set utama yang menjadi pilihan kebanyakan pengguna produk kesihatan Shaklee. Apakah kelebihan set berpantang + menyusu + kurus Shaklee? Gabungan 3 set ini membantu ibu yang baru bersalin kekal CERGAS + BERTENAGA + LUKA CEPAT SEMBUH + SUSU BADAN MERIAH + CEPAT LANSING sepanjang tempoh berpantang! Best kan.

1] Set Berpantang Shaklee
Set Bersalin Shaklee terdiri daripada 4 vitamin utama iaitu Vitamin B-Kompleks, Vitamin C, Multivitamin (Vitalea) dan Zinc Complex.

Apakah kepentingan pengambilan Vitamin ini di dalam waktu berpantang?


(a) B-Complex : sebagai penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

(b) Vitamin C : penting untuk pembentukan kolagen, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

(c) Multivitamin with Iron (Vitalea)  : Multivitamin lengkap dengan pelbagai kumpulan vitamin & mineral yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan). Iron pula penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin.

(d) Zinc Complex : membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim). Selain itu, turut mengurangkan masalah rambut gugur. Bagi anda yang tidak makan ikan haruan, mahupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. Zinc turut membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.

2]Set Penyusuan asas

Set penyusuan paling asas ialah ESP (Energizing Soy Protein) dan Alfalfa. Kedua-duanya merupakan Milkbooster membantu memperbanyakkan susu ibu. 

Antara kebaikan ESP ialah :
  • ESP memberi tenaga segera dan meningkatkan sistem imun tubuh,badan semakin sihat dan kurang berasa letih
  • ESP memberi rasa kenyang dan membantu penurunan berat badan
  • Mengembalikan keanjalan kulit wajah, tubuh dan juga tidak ketinggalan payudara semakin mantap!
  • Menjadikan kulit halus dan cantik serta memudarkan parut jerawat. Protein membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • ESP Milk Booster terbaik membantu penghasilan susu badan dengan cepat
  • ESP memberi rasa susu badan yang lebih pekat dan berkrim. Kesannya bayi cepat kenyang dan tidur lebih lena
  • Mengatasi masalah rambut gugur dan memperbaiki keupayaan seksual
Selain sebagai Milkbooster, Alfalfa juga bertindak sebagai pelawas dan detoks yang membantu melawaskan sistem percernaan dan membuang toksin di dalam badan. Alfalfa turut membantu mengatasi masalah keputihan serta bertindak sebagai perapat dalam hubungan suami isteri.

3]Set Kurus Shaklee (ESP+Alfalfa+Lecithin) 

a] ESP - memberi rasa kenyang dan bertenaga serta mampu membakar 35% kalori. 


b] Alfalfa - bertindak sebagai detoks dan pelawas. 

c] Lecithin - membakar lemak berlebihan di dalam tubuh.Secara ringkasnya set berpantang + Menyusu + kurus Shaklee mengandungi suplemen berikut


1]Vitalea (Multivitamin)
2]Vitamin B Kompleks
3]Vitamin C
4]Zinc Complex
5]ESP (Protein soya)
6]Alfalfa
7]Lecithin 


Jom kita lihat sebahagian testimoni pengguna set ini.

Testimoni 1: Luka cepat sembuh+bertenaga+susu meriah

Testimoni 2: Badan cergas+susu bertambah+berat badan ideal

Testimoni 3: Set Menyusu+Kurus= Turun 20kg dan susu badan meriah.

Jika anda berminat mencuba produk ini, hubungi saya hari ini.
email: nourelhealth@gmail.com
sms/whatsapp: 0129322728

klik like page Nourelhealth Online di Facebook untuk info terkini dan diskaun hebat! Atau add fb saya Wan Faizatul Atiqah Ismayatim untuk berbual secara lansung mengenai produk.

2 comments: